Google responsive

Tens la teva web llesta per el 21 d’Abril? Pregunta a Google

Donar un servei de qualitat i en condicions per a les consultes des dels terminals mòbils, això és el que Google pretén fer a partir d’aquest 21 d’Abril amb la seva nova política de posicionament per a pàgines web, la nova actualització de l’algoritme prevista representa un dels majors canvis que porta a terme aquesta companyia pel que fa a recerca mòbil.

Sembla que Google ha agafat les regnes del disseny web, primer oferint als web màsters eines de qualitat i creant estàndards útils i ara premiant l’ús de les mateixes.

Google designerD’aquesta manera pretén enfocar el seu negoci cap al creixent nombre de ciutadans que utilitzen dispositius mòbils per buscar a internet, Google té com a objectiu oferir la millor experiència en recerca mòbil, això ja ho va fer evident en anteriors actualitzacions on es van afavorir els llocs que estaven configurats correctament per ser consultats amb els últims models de dispositius. Com a conseqüència d’això, les pàgines web mòbil responsive són ara molt més fàcils de trobar que fa uns anys.

Els nous canvis se centren en dues àrees clau.

Adaptabilitat mòbil, un factor de classificació a tenir en compte.

Google penalitzarà les web sense disseny responsive en els resultats de recerques del seu sistema amb la intenció d’oferir millors resultats, de qualitat i de major rellevància per als usuaris mòbils. En definitiva es tracta d’evitar que els usuaris caminin ampliant la pantalla amb dos dits perquè no poden llegir el seu contingut.

Indexació d’Apps.

El segon gran canvi implica oferir als usuaris resultats rellevants d’aplicacions mòbils, però aquests resultats només apareixeran en cas de tenir l’App instal·lada i en ús. Els usuaris mòbils en conseqüència podran veure més resultats pertinents per a l’aplicació mòbil quan l’estiguin fent servir. Això vol dir que si estem amb el navegador de Twitter Google serà capaç d’oferir-nos més resultats relacionats que ara.

Actualització de l’algorisme mòbil: com t’afecta?

Sembla evident que els telèfons mòbils d’una manera o altra estaran amb nosaltres durant molt de temps, avui més que mai som conscients de la seva utilitat i de les possibilitats que s’obren en futurs propers tal com ens ha mostrat el MWC d’aquest any. La gent està utilitzant els dispositius mòbils per buscar a Internet més que mai.

Pel que és evident que cap empresa que vulgui tenir presència a la web es pot permetre el luxe d’ignorar aquesta actualització de Google cosa que repercutiria negativament en el nivell de visibilitat i per tant en la taxa de captació de trànsit orgànic.

Google s’ha encarregat d’anunciar anticipadament aquesta actualització enviant correus massius a tots els web masters, i fins i tot ha donat una data de posada en marxa definitiva. A més, Google enviarà notificacions si el seu lloc mòbil no és “amigable”. No serà perquè no ens ho han posat fàcil, no ai excusa per no tenir el teu web llista el 21 d’abril

Com saber si el teu lloc és responsive?

Com una mostra més de la importància d’aquesta actualització, Google ha creat una eina específica que determina si un lloc està adaptat o no. Simplement introdueix el teu URL i esperés que el teu lloc s’analitzi.

A continuació, apareix: “Perfecte Aquesta pàgina està optimitzada per a mòbils.“, O “no optimitzat per a mòbils“. Si el vostre lloc no passa la prova, l’eina li dirà per què. Com en aquests exemples:

  • El text és massa petit per llegir-lo.
  • Els enllaços estan massa a prop l’un de l’altre.
  • No s’ha definit la finestra gràfica per a mòbils.
  • El contingut és més ample que la pantalla.A continuació Google t’ofereix una llista extensa de consells per optimitzar adequadament la teva web, també pots visitar aquesta guia.
Prova d'optimització per a mòbils

Prova d’optimització per a mòbils

Hem de posar l’accent en la importància de la creació de còpies de seguretat del lloc abans de fer qualsevol canvi, prepara la teva web i ara més que mai llençala al carrer.