Qui llegeix textos llargs en les webs?

Qui llegeix textos llargs en les webs?

Moltes vegades haureu sentit la frase “ningú llegeix textos llargs”, sobretot procedent de persones vinculades al món de la publicitat i del mercat de les comunicacions, justificant així l’exigència de redactar cartes, anuncis i en general textos comercials dirigits al mercat majoritari, curts, molt curts perquè tinguin un calat profund en la potencial audiència.

Aquesta frase és certa en certa manera, si el que pretens és ser reconegut per un ampli nombre de persones d’una manera molt superficial, però en canvi si el que vols és fidelitzar als teus clients i tens alguna cosa interessant i motivador que explicar, els textos explicatius i rigorosos els mouran amb tota seguretat a comprar el teu producte.

Explica tot el que porti als teus lectors a tenir un coneixement profund dels teus productes per apropar-los a tu i fer-los còmplices de la teva estratègia de mercat. No escatimis en paraules.

instagram_boliEls fotògrafs llegiran molt sobre càmeres i accessoris. Els pescadors llegiran molt sobre pesca i tot el relacionat, els que vulguin comprar un ordinador llegiran molt de tecnologia. Els que van a omplir el seu carro, en definitiva, llegiran molt sobre els productes que vulguin adquirir mentre estan prenent aquesta decisió. Perquè a ningú se li escapa que en el món global en què vivim si alguna cosa ens sobra és informació, ofereix la tu de bon començament.

Les persones que no busquen cap producte especialment i estan de pas per la nostra web, aquestes, clar que no voldran llegir extensos textos especificatius. Per a ells existeixen els titulars, els resums i els comentaris o valoracions d’altres usuaris.

Sempre ens han dit que la millor manera de dirigir-nos als nens i joves és amb textos curts Lorem ipsumcon un tipus de lletra senzilla i de bona mida, amb il·lustracions i en el mínim de pàgines possible. Els missatges clars i concisos poden jugar un paper fonamental a l’hora de captar visites, són la base de la comunicació via xarxes socialsaurea_lorem-ipsum i tenen un poder de difusió màxim. No dic que haguem estendre’ns en excés en les nostres explicacions, però després del triomf d’escriptors com J. K. Rowling amb la seva saga de Harry Potter i Stephenie Meyer amb les seves novel·les sobre la vida romàntica d’un jove vampir i una adolescent mortal, els fets ens han demostrat que si el que hem de dir és interessant per al nostre públic objectiu, aquest llegirà tot el que els hàgim de dir.

Escriu poc a molts perquè molts et coneguin encara venguis poc. Però això sí, tingues en compte que et sortirà molt costós. Millor que dir-li poc a molts és dir molt a pocs, calar fort el nostre missatge i fidelitzes als nostres lectors. Sempre que aquests pocs lectors siguin realment el nostre públic objectiu.