Els telèfons, principals causants de les morts a la carretera

Els telèfons, principals causants de les morts a la carretera

Aquest pot arribar a ser el trimestre més negre pel que fa a morts a la carretera es refereix, especialment els relacionats amb les distraccions causades pels telèfons mòbils i la tecnologia en general. Vint persones més van morir en accidents de trànsit el mes de gener d’aquest any en comparació amb el mateix mes de 2014 a les carreteres espanyoles, segons les xifres publicades per la Direcció General de Trànsit (DGT), és a dir, un augment del 14 % que ascendeix de 206-235 les víctimes totals en el primer trimestre de 2015.

El Racc assenyala un augment de la sinistralitat a Espanya “les distraccions segueixen sent un risc no percebut i una de les principals causes dels accidents”, de manera que recomana: prendre consciència del risc, conduir descansat, evitar els efectes secundaris de l’alcohol, drogues o medicaments, fer torns en viatges llargs i evitar conduir emocionalment alterat a més de no utilitzen els telèfons mòbils o manipular el GPS després d’haver començat la ruta.

L’ús de telèfons mòbils durant la conducció es perseguirà amb multes de fins a 200 €

235 víctimes mortals en el primer trimestre de 2015

235 víctimes mortals en el primer trimestre de 2015

El nombre total d’accidents durant el primer trimestre del 2015 no ha augmentat en excés respecte a l’any passat, però si els accidents greus i les morts. “Tenim un problema, el primer trimestre ha hagut més víctimes mortals i això ens preocupa”, apunten des del govern. Pel que fa a les causes i tipus d’aquests accidents són diverses raons les que s’estudien; l’augment de la mobilitat del 4%, l’envelliment de la flota i la falta d’inversió en algunes carreteres. Com tipologia, especialment preocupant és l’augment en els xocs frontals “Aquest any hi ha hagut més accidents causats per col·lisions frontals amb víctimes mortals, tipologia que s’ha incrementat respecte a l’any passat.” El 80% d’aquestes col·lisions són atribuïbles a les distraccions en la conducció per l’ús del mòbil i el GPS “les dades consoliden que la distracció amb l’ús dels smartphones és la principal causa d’accidents i accidents mortals”.