El Swatting, una broma que et pot costar la presó

El Swatting, una broma que et pot costar la presó

Avui en dia és molt habitual que els jugadors de videojocs bèl·lics comparteixin les seves llargues partides en streaming a través de webcam amb una àmplia audiència juvenil, una de les últimes ocurrències d’alguns espectadors d’aquestes partides, segurament de jugadors amb mal perdre, és la de trucar a la policia per inventar que aquest jugador és un criminal violent o que s’està produint un delicte d’algun tipus, és llavors quan els equips especials Swatt de la policia irrompen a casa de la víctima amb veritables armes d’assalt davant la mirada atònita de tothom i s’adonen que el suposat delinqüent no és més que un innocent jugador de videojocs en línia assegut davant del seu PC.

Les falses trucades al 911 en EUA estan creant una alarma entre els jugadors de jocs en línia.

Moment de la detenció

Moment de la detenció

Es tracta d’una broma pesada a la qual s’ha batejat amb el nom de swatting, les autoritats diuen que s’ha convertit en una veritable forma de represàlia entre jugadors de videojocs de combat com de Call of Duty o similars contra els seus contrincants. Els autors poden veure a través de la pantalla com la seva entremaliadura es desenvolupa minut a minut. Aquest tipus d’actuacions van costar més de 100.000 dòlars i van mobilitzar un mínim de 60 agents en el mes d’abril només a la ciutat de Nova York

A Bradenton, Florida, almenys 15 agents es van presentar a la casa d’un jugador professional de videojocs, el 31 d’agost després d’una trucada on algú es feia passar per un familiar i denunciava que estava armat i borratxo. En el seu lloc, el van trobar jugant a Minecraft per a una audiència en viu a través Twitch.tv, una xarxa en línia amb milions d’espectadors. Aquestes bromes pesades ja han tingut els primers detinguts, així que vagi amb compte i no barregi la inofensiva ficció d’un joc amb la perillosa realitat.