Plat de porro

El porro, una bona alternativa per sumar calci als teus plats

Sabem que el calci no només està en els lactis, sinó que per a cobrir la quota d’aquest mineral tan important per a la salut de l’organisme, podem tirar mà a aliments d’origen vegetal com ara el porro, que és una bona alternativa per sumar calci a teus plats.

Un plat que inclogui 200 grams de porro, pot oferir-nos 130 mg de calci, la qual cosa representa major proporció del mineral que el que ofereix uns 100 ml de llet. Així, aquest mineral que podem afegir a diferents preparacions, pot ser de gran ajuda per assolir la quota diària de calci de 1000 mg.

Ja sigui en un guisat, en un saltat, com a part d’una sopa o una salsa, en un pastís o empanada, podem afegir porro i sumar calci a la nostra dieta amb ajuda d’aquest vegetal que a més, contribueix donant molt sabor i aroma a les nostres menjars.

La nostra recepta:

Cuiner| El Jardí Deliciós

Crema de porros i patates

Crema de porro amb patata

Crema de porro amb patata

Categoria: Receptes de cuina de: Sopes i cremes i cremes

Dificultat: Fàcil 

Temps:  30 min 

Racions:   4

Estació:    Tardor    Hivern  

Ingredients:
Preparació:

En un recipient amb capacitat a l’estil wok, i sobre el foc, posar l’oli i el tall de mantega. Quan la mantega estigui desfeta posar la part blanca dels porros laminada a trossos prims, l’all també laminat i la ceba igualment tallada. Salar, i a foc mig, deixar que tot s’estovi. Anar remenant fins que estigui molt fet. Aquest pas és molt important. Cap pressa.

Mentrestant pelar i laminar tranquil·lament les patates. Afegir-les al recipient i barrejar. Posar sal i pebre. Semi tapar i tornar a deixar una estona perquè les patates estiguin gairebé desfetes.

Si has fet el primer pas a consciència i has tallat les patates primes, veuràs que és un moment.

Quan tot està gairebé desfet, afegir l’aigua (l’aigua ha de sobrepassar tres dits el sofregit) i deixar que bulli suaument durant uns deu minuts. Tritureu amb la batedora. Afegeix, si es vol, 150 c.c. de crema de llet i rectificar de sal i pebre. Servir o deixar refredar.

Consells:
  1. En fer el sofregit de les cremes no es pot tenir mai pressa. És un pas importantíssim.
  2. La mantega no es pot substituir per margarina. En tot cas, posar només oli.
  3. Ha de tenir un punt interessant de pebre.
  4. Si la vol guardar per dos o tres dies és recomanable posar la crema de llet cada vegada. Els lactis es tornen agres amb els canvis de temperatura.
  5. L’aigua millor que sigui mineral.
  6. També es pot fer amb brou en lloc d’aigua, però llavors treu molt el gust original dels ingredients.

Bon profit!